soal listening

What is the Significance of Rabbits' Large Ears

A rabbit is a small furry mammal with a short tail and pointed ears. Rabbits live in burrows in the ground. Each burrow is the home of a single family. The first fossils which can be attributed to this family came from North America but now they are found in every part of the world. Compared to its small body rabbit has large-sized ears.

A rabbit is a weak and timid animal and is always surrounded by many enemies. Therefore nature has gifted it with large ears to help it to hear even the fun of drop sound. The large area of the ear catches almost every sound wave produced in the air and transfers them into the inner ear. This makes the rabbit to detect its enemies in time and run to safety zones.

You must have noticed that a rabbit washes its ears by repeatedly licking its forepaws and rubbing them over the surface of its ears. It does this in order to keep its ears clean, and also to take into its mouth natural oil which surrounds the ear surface. This oil is important in forming vitamin D which is necessary for the growth of healthy bones. If the rabbit is not allowed to form this, it will develop rickets.

Shortened from: Children's Knowledge Bank. Look Out. Rohan Book Company

1. Which part of the rabbit's body produces natural oil? Its ........
A. forepaws
B. mouth
C. ears
D. tail
Answer : C

2. What is the main idea of paragraph 2 ........
A. How enemies surround a rabbit.
B. How a rabbit detects its enemies.
C. Why a rabbit has many enemies.
D. Why a rabbit likes fighting.
Answer : B

3. The purpose of the text is ........
A. to amuse the story
B. to retell rabbit's habitat
C. to describe rabbit's ears
D. to describe rabbit in general
Answer : C


Rino has a parrot named Coly.
It has ....(4).... feathers. They are yellow, blue, and red. Coly is very noisy ....(5).... always imitates the human voice. They has a curved bill. It also has feet with two toes pointing forward and two backward. The feet help it to ....(6).... on the branches and hold food.

4. A. ugly C. colourful
B. nice D. beautiful
Answer : C

5. A. It C. They
B. Its D. Their
Answer : A

6. A. fly C. grip
B. take D. bring
Answer : C

Dear Emily,

How are you doing? Remember me? We met at "Smutzer Primate Museum" in Ragunan Zoo in Jakarta last month. I am really glad that you chose my country to spend the vacation. Sorry, I cannot enclose our photos here, because you know, my youngest brother, Irfan, deleted them. I had not kept them yet in the camera. Here I give you some photos of Irfan's birthday. We celebrated it by having lunch together. You can see my big family. My mom roasted 3 big fish for us. And we had hot chili sauce or sambal to eat with that roasted fish. Hm ... yummy!

How about your activity this semester? You're in class 11th , right? I want to know about Victoria. I want to be your pen pal, so I can improve my English, and you can improve your Bahasa Indonesia, too. Okay, that's all for the first letter. I am looking forward to hearing from you. Send my love to your mom and grandma. Bye!

Your pal,

Mirda

7. The writer's purpose of writing this letter is ........
A. to get a photo
B. to have pen pal
C. to go to Victoria
D. to tell her experience
Answer : B

8. Where did Mirda meet Emily ........
A. In a student's exchange program.
B. In Ragunan student's camp.
C. In Ragunan Zoo.
D. In a study tour.
Answer : C

9. Where is Emily studying now ........
A. In a junior high school.
B. In a senior high school.
C. In an academy.
D. In a university.
Answer : B

QUININE HAIR TONIC
This hair tonic is processed from the leaves of the quinine tree to help stimulate hair growth. Apply evenly on scalp every morning or evening particularly on areas where hair is thinning and lightly massage.

10. What does the text tell you about ........
A. Hair cut.
B. Hair style.
C. Hair dresser.
D. Hair treatment.
Answer : D

11. What is the function of hair tonic ........
A. To make hair thin.
B. To massage scalp lightly.
C. To help stimulate hair growth.
D. To process the leaves of the quinine tree.
Answer : C

0 komentar:

Poskan Komentar